have

3 tips til dig der gerne vil have større nytte af din have

De fleste danskere glemme at gøre brug af den skønne natur de har i haven. I denne guide har vi samlet 3 tips der giver dig mulighed for at få større nytte af din have.

Udnyt pladsen til f.eks. havefester. Det kan nogen gange være svært at gøre plads til alle dine gæster i huset.  I stedet for at betale for at leje et lokale, så benyt dig af din dejlige have, ved f.eks. at ty til teltudlejning. På denne måde slipper du både for dyre udlejnings gebyrer for et ucharmerende fælleshus, samtidig med at du får mulighed for placere dig i det grønne.

Gør din have mere dyrevenlig. For at trække flere dyr ind i din have, er et godt sted at starte fuglene. Fugle er altid dejlige at have i haven, fordi de synger og du på den måde også bliver gjort opmærksom på den dejlig natur der omkranser dit hus. En anden nem måde at gøre din have mere dyrevenlig på er at lade dyrene kunne bevæge sig gennem de forskellige haver, ved f.eks. at have nogle enkelte små huller i hegnet. Blomster ser smukke ud og bringer farve og duft ind i din have. De giver også mad til mange insekter. Derfor gælder det også om at få plantet en masse varierede blomster rundt i din have.

Gør brug af din have i vinterperioden. Der er massere af ting du kan lave i din have i vinterperioden. Der findes massere af planter der sagtens kan tåle frosten, og et smukt vinterlandskab i baghaven, man virkelig hjælpe en med at komme igennem de ellers kolde og mærke vintermåneder. Husk at være påpasselig når du salter i din have, at planterne kan tage frostskade. Det kan derfor godt betale sig at gribe til vinterploven og tage sig af snerydningen på gammeldagsmaner.