drømmehaven

3 tips til drømmehaven

De fleste husejere vælger at gøre lidt ud af deres have, da det både giver et meget bedre indtryk af hele huset og kan fungere som et fristed, men for at det færdige indtryk er perfekt skal alt imellem hoveddør og havelåge tages hånd om, og det kan både være svært, hårdt og frustrerende. Hertil er der her 3 tips til en haveindretning, der skaber et fristed og mindst mulig vedligeholdelse.

Planlægning er nøglen

Når man skal indrette sin have, på bedst mulig måde, er det vigtigt at starte med planlægning. Der er mange drømme og gode ideer, men det står måske småt til med pladsen eller også er de ikke alle lige realistiske. Start derfor med planlægning, så du kun får de bedste elementer med og sikrer dig at der er plads til det hele. Overvej også hvor meget tid du vil bruge på haven. Hvis tiden er knap, så er en græsplæne med et lille fliseareal, hvor cafesættet, måske løsningen. Hvis du derimod elsker tiden i haven, så overvej blomsterbede og græsgange. Der kan eventuelt være en lille havebænk, til at skabe et fristed hvor du kan sidde og nyde dine omgivelser.

Økonomien spiller også en rolle

Med så mange store planer for haven, kan det også blive dyrt. Haven er dog investeringen værd, og det kan også betale sig at spare op, eller tjene lidt ekstra til formålet. Et sted hvor du kan tjene og sparer, så det både gavner miljøet og haven er ved f.eks. at skaffe dig af med din ekstra bil, hvis du har 2. Undersøg skrotpriser bil og se om det kan betale sig for dig og husk – den ekstra bil er sjældent en nødvendighed. Når du undersøger skrotpræmie bil, får du også en god gevinst når du skiller dig af med noget unødvendigt.

Vær kreativ men hold øje med detaljerne

Der findes uendeligt mange muligheder, når du indretter have, så vær kreativ og skab et unikt sted der passer til dig. I kan vælge mellem farver, strukturer, formater, mønstre og materialer. Belægningen er et godt sted at være kreativ og der er rig mulig hed for det. Men man skal også være opmærksom på detaljerne. F.eks. timing, hvis du altid er ude at rejse i juni, så lad hver med at få et staudebed, som kun blomstre lige når du alligevel ikke er hjemme.