Få en flot have om aftenen med den rigtige belysning

Din have kan sagtens være smuk at se på om vinteren, hvis du sørger for at sætte masser af lamper op. Det behøver ikke at være hverken dyrt eller besværligt.

Din have behøver ikke kun at være et sted, som du har glæde af, når det er lyst, og når det er varmt i vejret. Det kan også sagtens være et sted, som du nyder at se ud på, når det er mørk vinter. For at gøre din have flot og indbydende er det en god ide, at du indretter den med lys og lamper, så det er med til at understrege de flotte former, der er i haven.

Det kan du for eksempel gøre ved at sætte lamper hele vejen rundt i kanten af bedene. Det gør det ikke bare nemt for dig at se, hvor du skal træde, når du bevæger dig i haven, når det er mørkt. Det er også med til at lyse bedene og stierne op og gøre det langt mere hyggeligt at se ud på haven.

Du kan få bedlamper med mange forskellige slags lys. Det kan være varme eller kolde nuancer alt efter, hvad der passer bedst til din smag.  Du kan også få nogle, der skifter farve. På den måde bliver det et helt lille lysshow, der er i din have.

Spar besvær med havelamper med batteri

Når du skal sætte lamper op i haven, kan det være svært at trække ledninger. Tidligere var det meget populært at have lamper med solceller i haven. Problemet er, at der ikke er så meget sollys om vinteren, når du har brug for lamperne. Det gør, at lamperne ofte går ud, før du ønsker.

Det smarteste er derfor, at du vælger nogle lamper, der kører på batterier. Hvis du sætter LED-pærer i, kan batterier holde i rigtig mange år. Du slipper dermed for at skulle rende og skifte dem hele tiden.

Mange LED-havelamper med batterier har en indbygget sensor, så de reagerer, når der er bevægelse i haven. Det gør, at de ikke står og bruger batteri hele tiden – og at du slipper for at skulle ud og slukke dem, når du ikke skal bruge dem mere.

Lamper til haven behøver ikke at koste en formue

Det kan lyde dyrt at købe en masse lamper, der er lavet til at stå i din have. Det behøver det dog langtfra at være. Det er blevet nemt at lave lamper i en god kvalitet, der ikke koster alverden. Du kan derfor sagtens få billige lamper, der passer til din have og dit behov og dermed få oplyst din have på en flot og indbydende måde.

Det kan være en god ide for dig, at du finder en forhandler, hvor du kan købe lamperne til grossistpriser. Det er med til at give dig nogle pæne lamper af en god kvalitet – og spare endnu flere penge på dem. Der er jo ingen grund til at bruge flere penge end højst nødvendigt på lamperne.