Fem alternative ideer til, hvordan du kan pynte haven op til særlige lejligheder

Vil du gerne pynte din have op til en fest eller en højtid, kommer vi her med fem bud på, hvordan du kan gøre det nemt og billigt.

Skal du holde havefest eller fødselsdag? Eller vil du gerne gøre noget særligt ud af din have, når det er jul, halloween, fastelavn eller påske? Du kan i dag købe rigtig mange forskellige former for pynt, som du kan hænge op i haven. Det er en god måde at komme i stemning på i forbindelse med en fest eller en højtid.

Hvis du ikke vil bruge en masse penge på speciallavet pynt til haven, har du dog også mange andre muligheder for at finde på billigere alternativer, der kan få haven til at se mindst lige så festlig ud.

Mangefarvede LED strips lyser haven op

Vil du ikke bruge en masse penge på lyskæder til haven, eller har du ikke nogen oplagte steder at hænge lyskæderne, kan du i stedet overveje LED strips. Det er nogle strips, der kan klistre til stort set alle overflader og fås i mange forskellige farver. De kan derfor både bruges til jul, påske og halloween.

Lav pynten selv

Har du børn, vil de helt sikkert synes, at det er fantastisk at lave pynten selv. Skal I holde sommerfest eller fødselsdag, hvor det er varmt og tørt i vejret, kan I for eksempel lave lamper og guirlander i farvet papir. Det kan være med til at give haven et flot og festlig udtryk, der samtidig er meget rustikt og helt jeres eget. Dine børn vil helt sikkert være stolte over at have været med til at pynte op.

Tag de gamle dyder til dig

Mange bruger i dag et par timer på at lave græskaransigter sammen med børnene, som de kan sætte ud i haven til Halloween. Det er en hyggelig beskæftigelse, der efterhånden er ved at blive en tradition herhjemme. Tidligere var det dog normalt, at man i Danmark lavede roelygter af sukkerroer, som du typisk vil kunne skaffe billigt.

Dæk krukkerne med grankogler

Mange af dine planter i krukker har brug for et vinterbunddække for at holde på varmen og vandet. Hvorfor ikke kombinere det billige med det stemningsfulde ved at tage i skoven og indsamle grankogler? Du kan lægge kogler under planten i krukken. Det gør den meget hyggelig og julet at se på. Det behøver slet ikke at koste dig noget og er en række fin måde at få pyntet op på. Du kan også samle kogler til at lave guirlander eller uroer af.

Brug de gamle gummistøvler som pynt

Hvis du er ivrig haveejer, der passer og plejer din have, har du sikkert slidt mere end et par gummistøvler op i din tid. Det kan være svært at sige farvel til de gamle gummistøvler. Skal du pynte op til påske eller måske til en sommerfest, kan du stille nogle af årstidens blomster i de gamle støvler. Det giver et sjovt og skævt udtryk til haven.