Gør haven til et fedt opholdssted

Rigtig mange danskere bor i hus, og har derfor også en have, som man skal tage sig af. For mange er de udendørsarealer, der hører med til ens bolig blot en terrasse og et stykke græsplæne, som børnene spiller fodbold på, men det kan være så meget mere end det. Helt ligesom ethvert rum i huset kan haven indrettes og gøres ved, så den bærer præg af beboernes personlighed samtidig med, at den fungerer som et opholdssted. Når man bor i Danmark, står haven desværre tom størstedelen af året, fordi det er for koldt eller blæsende til at opholde sig derude i for lang tid, og derfor er det blot endnu vigtigere, at man indretter haven på den perfekte måde, så man kan få mest muligt ud af den, når man langt om længe har mulighed for at bruge den i løbet af sommeren.

Terrassen

Det sted i haven, der bliver brugt mest, er helt sikkert terrassen. Terrassen er nemlig det mest oplagte sted at befinde sig, når man bare har lyst til at sidde udenfor i solen og slappe af. Der findes mange forskellige løsninger på en terrasse, og det kan endda være sjovt at have mere end én, hvis man har en stor nok have med meget plads. Det er mest almindeligt at have terrassen bygget helt op ad huset, så det er nemmest at komme derud, men hvis man som sagt har en have, der er så stor, at man har plads til mere end én terrasse, kan man placere en mindre terrasse i et andet hjørne af haven. Det kan for eksempel være et afsides hjørne af haven, hvor der er mere stille og fred og ro, eller det kan være i en særlig krog, hvor sollyset falder perfekt om aftenen eller om morgenen. Hvordan man vil have sin terrasse, kommer helt an på ens præferencer og ønsker.

Havemøbler

Især hvis man har en terrasse er havemøbler en stor del af haven. Der findes rigtig mange forskellige havemøbler i alle mulig former og størrelse og i alle prisklasser. Man skal selvfølgelig vælge de havemøbler, man mener, at man kommer til at få mest brug for. For eksempel kan man vælge et spisebord med tilhørende stole, hvis man ofte spiser udenfor, eller man kan vælge et lille bord med små stole, som man kan drikke en kop kaffe ved på en sommermorgen. Har man en sydvendt terrasse eller et særligt spot i haven, hvor solen står på i løbet af dagen, kan man finde sig en liggestol, så man kan sole sig eller læse en god bog i solen på en sommerdag. Ønsker du dig nye havemøbler, men har ikke råd til det, kan du låne penge til det, så du ved, at du kommer til at få en masse kvalitetstid i din have til sommer.

Udekøkken og køkkenhave

Elsker man at lave mad, og har man en god, stor have med masser af plads, er det helt sikkert et must at have sig en køkkenhave og måske endda et udekøkken, så man kan rykke madlavningen udenfor, når vejret nu engang er til det. Det er nemlig rigtig hyggeligt at dyrke sine egne grøntsager i den ene ende af haven og lave mad ud af dem i den anden ende af haven, så det er bare med at komme i gang med at tænke over, hvad dine behov er.

Børnenes eget hjørne

Børn elsker at lege i udenfor, lige meget om det er godt eller dårligt vejr, så der skal selvfølgelig være masser af plads til dem i haven. Det bliver altid modtaget med stor glæde fra børnene, hvis der er et hjørne, som er dedikeret til dem. Her kan man blandt andet placere et legehus, et gyngestativ, et klatrestativ, en sandkasse eller en trampolin. Spørg børnene hvad de kunne tænke sig, så de selv kan være med til at træffe nogle beslutninger samtidig med, at de får deres ønsker opfyldt.