Sådan behandler du alger på taget

Alger ser ikke pæne ud og kan faktisk være med til at give fugt i tagkonstruktionen. Derfor bør du sørge for at få dem fjernet hurtigst muligt af et professionelt firma, der bruger miljøvenlige produkter. 

Nu hvor foråret er kommet, og du begynder at være mere ude i haven, har du måske løftet blikket en anelse fra bede og græsplæne og set, at dit tag ikke ser helt så godt ud, som det plejer. I vinterens løb er det måske blevet dækket af et grønt lag af alger; det gælder ikke mindst på den nordlige side. 

Det er rigtig irriterende, når du er gået i gang med at få haven til at se pæn ud til foråret og sommeren, at du ikke også kan gøre noget ved dit hus. For det er jo besværligt og tidskrævende at fjerne algerne på taget, samtidig med at du skal have styr på sikkerheden. Heldigvis er der dog en effektiv måde til at komme af med algerne på taget: Nemlig at få nogle andre til det. Der findes en række firmaer, der har specialiseret sig i det. De har styr på sikkerheden og kan i løbet af kort tid sørge for, at dit tag bliver helt frit for alger. 

Det skal du tænke over, inden du vælger et firma

Inden du vælger et firma til at fjerne algerne på dit tag, er det vigtigt, at du sørger for at tjekke, om de bruger nogle miljøvenlige produkter. Kemikalier, der bliver brugt på taget, kan jo meget nemt ende i din have, når de bliver skyllet ned af regnen. Hvis de indeholder skadelige kemikalier, kan de både ende i dit system og dine planter. Der findes dog firmaer, der har helt styr på det med miljøet. De bruger derfor kun miljøvenlige produkter, så du kan være sikker på, at der ikke opstår problemer på grund af rensningen. Et af de firmaer er Glad Ejendomsservice, som du kan læse mere om her.

Hvad sker der, hvis jeg ikke renser mit tag for alger?

Måske tænker du, at den grønne belægning på taget egentlig ikke gør så meget. Men det gør den desværre. Hvis du ikke sørger for at få dem fjernet, kan de i værste fald ødelægge dit tag. Mos lever nemlig af algerne, og hvis du får mos på taget, kan du hurtigt få problemer med fugt. Mos fungerer som en form for svamp, der suger vandet til sig, og det kan være med til at ødelægge taget. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at få gjort noget ved dit algeproblem, så snart du opdager, at du har et. Det er med til at gøre, at du ikke får problemer med fugt senere hen. En god ide er, at du finder et firma i dit område, der tilbyder en abonnementsløsning på at fjerne alger. I det tilfælde kommer de en gang om året og fjerner algerne, så du er sikker på, at de ikke udvikler sig til større problemer.