mos

Sådan fjerner du mos fra cement

Mos vækst og andre vegetabilske organismer er et fælles problem på sten, beton og andre overflader, der forbliver i skyggen og temmelig fugtig hele dagen. Det er vigtigt at fjerne mos, især over vandrestier, som det kan være ganske glat og udgør en fare. Nedenfor er en række metoder til mos fjernelse fra beton.

Trin 1 – Kogende vand

Det anbefales at sigte efter noget simpelt, før du bruger kemikalier af nogen art til at rense mos off fortovet. Prøv at bruge kogende vand, især i områder nær græs eller andet ønsket plantevækst. Hæld forsigtigt det kogende vand over mos, krat med en stiv børste, og brug en slange til at vaske eventuelle rester.

Trin 2 – Power Sprayer

Den magt sprøjte, ligesom kogende vand, er en anden miljømæssigt sikker måde at bekæmpe mos vokser på beton. Hvis man ikke er tilgængelig, kan du altid leje en. Men du kan kun vaske små områder ad gangen, så vask en stor strækning (såsom din indkørsel) vil ikke blot tage nogen tid, men vil tage en hel del vand, og måske ikke helt vellykket på at komme af med al den mos .

Trin 3 – Ammoniumsulfamat

Ammoniumsulfamat kan findes i de fleste have levering butikker, og det er et vandopløseligt fast, så du får brug for en have sprøjte eller vanding kan for at anvende den. Undgå områder med andre ønskelige planteliv, og sørg for at følge alle producentens anvisninger. Som med enhver kemisk produkt, men især ammoniumsulfamat, skal du sørge for at bruge din beskyttelsesudstyr, da det kan forårsage irritation af hud, øjne og lunger. Det er bedst brugt på en dag med ingen vind, for at holde det i at blæse ind på andre planter og yderligere forhindre direkte kontakt.

Trin 4 – Natrium pentachlorophenat

Natrium pentachlorophenat kan også bruges, selvom du bør være opmærksom på, at det er et kendt kræftfremkaldende stof. Påfør anvendelse af en opløsning af 1 del natrium pentachlorophenat til 8 dele vand og grundigt dække moss dækket områder. Anvend det igen, hvis det regner inden for 24 timer.

Igen, sikkerhed er vigtig, så benyt beskyttelsesudstyr ved håndtering af dette kemikalie så godt. Den mos bør dø ud inden for en uge. Børst overskydende med en kost. Det bør også forhindre mos i at vokse tilbage i mindst flere uger.

Trin 5 – Blegemiddel

Husholdningernes blegemiddel kan bruges som godt, selvom haven levering butikker ofte sælger blegemiddel specielt til at dræbe mosser. Bland en opløsning af halv blegemiddel og halvt vand. Brug en sprøjte til at dække det område, krat det, så brug en slange til at skylle det ud. Vær sikker på at følge alle retninger på beholderen og bruge din beskyttelsesudstyr. Denne metode bør holde mos i at vokse tilbage, så længe et år.

Trin 6 – Bagepulver

Bagepulver vil også ofte gøre det trick. Drys det over mos dækket områder og lad det sidde i mindst 24 timer. feje det forsigtigt op og bortskaffe pulveret.

Vær sikker når det er muligt at starte med miljøvenlige midler til mos fjernelse før straks ty til kemiske løsninger, der potentielt kan være farlige. Hvis du bruger kemikalier, altid bære en slags beskyttelsesudstyr og være yderst forsigtig.