rhododendron

Sådan planter du en rhododendron

Udvælgelse

De fleste rhododendron vil tage sol eller skygge, men semi skygge er bedst. Vælg en position med fugtig sur jord (pH 3,0-6,0), og undgå at plante tæt på store træer, hække og buske, som vil stjæle al jordfugtighed. Vælg en position med plads til planten til at vokse – højden vi giver på 10 år er også en guide til dit anlæg mellemrum. De fleste Rhododendron skal plantes mindst 2m fra et træ. Tørre banker og forstyrret jord kan være særlig ugæstfri. Undgå åben græsplæne situationer eller for tæt på mure og hegn. Også sikre, at der er god vinter dræning, da Rhododendron ikke kan overleve med fødderne i mættede jorder. Gule sorter i særdeleshed brug for god dræning.

Byggemodning

Ryd altid nogen rodukrudt og græs fra stedet, og grave et bredt hul, mindst 2-3 gange bredden af ​​rodklumpen. Må mix i masser af god pollen fra lyng kompost eller egen boring rådnet bladmuld, fyrrenåle eller kompost. Brug aldrig husdyrgødning, der er for stærke for følsomme Rhododendron, eller svampekompost der er for kalkholdig. Selv på gode jorde anbefaler vi mindst 10 liter kompost til en dværg plante, og 20 liter for en større hybrid. Specimen størrelser har brug for mere kompost, siger 60L per plante. Husk, jo bedre du planter, jo mere vil du blive belønnet.

Plantning

Du må ikke plante for dybt (se diagram). Rhododendron hader at blive plantet dybere end toppen af ​​puljen. Antallet en grund til fiasko er, når den nederste stængler er blevet begravet under jorden. Også undgå dækningsmaterialer rundt om stilken. Giv dit anlæg en dosis af langsom frigivelse af pollen fra lyng vegetabilske fødevarer (vi anbefaler Millais Planteskoler langsom frigivelse gødning). Rhododendron er overflade rode og vi anbefaler aldrig nogen ukrudt undertrykke måtter eller grus muld. Måtter vil forkæle jord luftning og dræning. Sten og grus er for tunge, og transmittere ekstrem varme om sommeren og koldt om vinteren.

Fodring

Ligesom vi alle har brug for regelmæssige måltider, så gør unge Rhododendron! Giv dine planter en dosis af langsom frigivelse af pollen fra lyng vegetabilske fødevarer som bør anvendes en gang om året i marts. Vi anbefaler ikke benmel, som har for meget calcium. Ved plantning i efteråret, (den bedste tid) en lille dosis af super-fosfat vil tilskynde til god rodvækst.
Vedligeholdelse: Sørg for, at dit anlæg har masser af vand i løbet af sommeren, især på tørre sandede jorder. Rhododendron er lavvandede forankring, og vil ikke konkurrere med nærliggende dyb rodfæstede træer og buske uden ekstra vand. Undgå rodukrudt og græsser vokser omkring planten. Lige efter blomstring, klemmes ud de gamle blomsterhoveder at fremme en sund ny vækst og energi til næste års blomster, og til pænt ’soignere’ dit anlæg til sommeren. I efteråret overveje en lys barkflis (omkring 3cm) for at forhindre ukrudt, bevare fugt og fodre anlægget. God fornøjelse!