Sådan slipper du nemt og effektivt af med algerne på terrassen

Alger på terrassen er superirriterende, og det kan derfor være det nemmeste for dig, at du får et professionelt firma til at hjælpe dig med dem. En god ide er, at du tegner et abonnement, så de kommer igen hvert år og renser din terrasse for alger. Når du vælger et firma, er det vigtigt, at du vælger nogle, der bruger miljøvenlige produkter. 

Er du ved at gøre haven klar til sommer, har du sikkert fået øje på de grønne alger, der er dukket op på terrassens fliser. De er ikke pæne at se på, og det er derfor en god ide, at du får gjort noget ved dem, inden de får lov at sprede sig endnu mere. 

Det kan dog tage lang tid og kræve en del arbejde af dig, hvis du selv skal stå for det. En meget brugt metode er for eksempel, at du spreder sand ud over fliserne, og at du så fejer fliserne de næste par uger. Til sidst har sandet slebet algerne af. Det kræver dog netop, at du gør det hver dag i flere uger, for at du kan komme algerne til livs. Har du ikke tid til det, er det oplagt, at du ser på, om der ikke findes en nemmere og mere effektiv løsning. 

Professionel algebehandling gør arbejdet langt nemmere

Først og fremmest er det altid en god ide, at du får nogle professionelle til at komme og hjælpe dig, så du slipper for besværet. Dermed bliver det allerede meget nemmere for dig. De professionelle har også det rette udstyr, hvilket gør, at det bliver meget nemmere for dem. 

Når du vælger et professionelt firma, bør du altid være opmærksom på, om de bruger en miljørigtig metode eller ej. Når dine fliser i terrassen bliver behandlet, kan vand og kemikalier jo løbe direkte derfra og ned i jorden eller ud i haven. Det er hverken sundt for dig, planter eller dyr i haven. 

Derfor bør du vælge et firma, der bruger miljøvenlige kemikalier, hvor der ikke sker noget ved, at de løber ud i jorden. Dermed kan du stadig trygt spise frugter og grøntsager fra haven. Læs mere herom miljøvenlig algerens. 

Overvej en abonnementsløsning

Alger på terrassen er jo et tilbagevendende problem. Derfor kan det være en god ide for dig, at du overvejer en abonnementsløsning. Dermed får du firmaet til løbende at komme og rense din terrasse for alger. Du vil derfor aldrig rigtig nå at blive generet af dem – og du vil slet ikke selv skulle i gang. Typisk vil du med en abonnementsløsning få firmaet til at komme en gang om året i foråret. Der bliver dannet mange alger om vinteren, og det er derfor perfekt at få dem til at komme om foråret, hvor du alligevel er ved at gøre din have klar.