have

Slip for den store regning og stridigheder med naboen

Der er mange regninger, der skal betales, når du lever under et hustag. Samtidig er der altid risiko for stridigheder med naboerne, hvis ikke man får slået græsset på fællesarealerne. Her får du gode råd til at slippe for store regninger og problemer med naboen.

Når du bor i hus, er der mange udgifter at tage hensyn til. Husleje, vandregning, varmeregning, internet og tv. For at nævne nogle af dem. Lønnen når dårligt ind på kontoen, før den strømmer ud igen. Derfor kan det godt svare sig at gå op i vedligeholdelsen af din bolig. Der er penge at spare på et ordentligt indeklima, så du blandt andet kan holde bedre på varmen i vinterperioden. I denne artikel introduceres du for et par gode råd til vedligeholdelse af dit råd, og du får et par eksempler på, hvordan du kan spare penge på nogle af de mange udgifter, der igen sniger sig i din postkasse næste måned.

Spar på pengepungen og tænk på miljøet med efterisolering

Varmetab er en dyr fornøjelse for husejere. Du taber typisk 12 % mere af husvarmen gennem dit loft og tag end gennem dine ydervægge. Det kan derfor være en fordel at sørge for, at dit hus er ordentligt isoleret.

Isolering og efterisolering af dit hus er den nemmeste, hurtigste og billigste måde at nedbringe din store varmeregning. De omkostninger som følger med isoleringen af dit tag og loft tjenes hjem på tre til fire år gennem en billigere varmeregning. Derudover følger der flere goder med. Hvis du får efterisoleret dit hus, så sørger du samtidig for et bedre indeklima. Din bolig vil udlede væsentligt mindre CO2, husets lydisolering forbedres, du undgår skimmelsvamp og det skaber endda en merværdi i boligen.

Det vil altså i langt de fleste tilfælde kunne svare sig at efterisolere, hvis du har planer om at renovere eller ombygge dit tag. Efterisolering af loft og tag er en enkelt, men god måde at gøre dit hus energirigtigt.

Vent dog med at påbegynde isoleringen på egen hånd. Efterisolering påvirker fugtforholdene i huset, og det er derfor en god idé at kontakte en fagmand, inden du isolerer. Er du mest tryg ved at erfarende skal lægge din isolering, så er et godt tip at indsamle tilbud fra flere forskellige firmaer, inden du aftaler nærmere. På den måde finder du det billigste tilbud i nærområdet.

Slip for arbejdet på fællesarealerne

Med efterisolering har du sikret dig et godt indeklima og en besparelse på varmeregningen. Indvendig vedligeholdelse er vigtigt, men det er den udvendige også. Det er et større arbejde at vedligeholde ens ejendom, og det kan derfor ofte være lidt for meget, at grundejerforeningens fællesarealer også kræver dit fokus. Du kan slippe for græsslåningen, hækklipningen og ukrudtsbekæmpelsen på alle fællesarealerne, hvis dig og din grundejerforening kan nå til enighed om at søge professionel hjælp.

Ejendomsservice fra virksomheder hjælper både mod nabostridighederne og giver dig mulighed for at have al din fokus på din egen ejendom. Virksomhederne tilbyder pleje og vedligeholdelse af alle grønne områder i din boligforening, og med en professionel hånd kommer jeres arealer til at stå knivskarpt.

Foretrækker dig og din boligforening selv at sørge for noget af den pleje, som de grønne arealer kræver, så er det helt op til jeres behov, hvilket omfang servicen skal have.

Undersøg markedet

Græsslåning, hækklipning, formning, beskæring, træfældning og rodfræsning er nogle af de mange opgaver, som firmaerne tilbyder. Det er altid rart, når græsset er slået og hækken beskåret. Det giver én mere lyst til at bedrive sig udenfor i det omskiftelige danske vejr, og det er alt andet lige nemmere for børnene at sparke til fodbolden, når græsset ikke er to meter højt. Med ejendomsservice kan de grønne arealer være i orden, uden at du selv skal kæmpe en sej kamp med at vedligeholde dem.

Professionel hjælp er nemlig en god måde at spare både tid og kræfter. Men det koster penge. Undersøg markedet for tilbud, så dig og boligforeningen ikke behøver at finde den store pengepung frem. Priserne varierer nemlig fra firma til firma og fra by til by. Des større udvalg du skraber sammen, des større er muligheden for, at du finder det tilbud, som passer bedst til dit behov.

En tommelfingerregel er typisk at indsamle minimum tre til fire tilbud fra nærområdet. På den måde kan du spille virksomhederne op mod hinanden og indhente det bedst mulige tilbud.