drømme have

Tips til drømmen om haven

Langt de fleste mennesker drømmer på et eller andet tidspunkt i deres liv om familie, hus og have. Drømmen kan dog for mange hurtigt blive et mindre og uoverskueligt marridt, da f.eks. det at have en have ikke altid lever op til forventningen. Man drømmer om et sted at tage sol uden at bekymre sig om naboer, et sted at grille og slappe af eller bare et pænt og indbydende sted der er ens eget. I stedet oplever man at alting vokser for hurtigt og kræver opmærksomhed og hurtigt kommer til at ligne det rene vildnis. For at bevare drømmen er det en god ide at have en plan om havens udseende, ordne den løbende og nyde den hele tiden.  Først og fremmest kan det være en god ide at investere i ordentlige materialer, der ser godt ud og er funktionelle, samt planlægge havens udseende så det er nemt at vedligeholde. Et godt tip til let vedligeholdelse er at indrette haven med fliser, da de ikke kræver at man f.eks. bruger tid på at slå dem med græsslåmaskinen.

Hvis du overtager haven fra en tidligere beboer, er det en god ide at huske at årstiderne spiller ind i forhold til førstehåndsindtrykket af haven. Derfor er det en god ide at vente til de sene forårsmåneder hvor haven sprænger ud, for at se hvad der egentlig fungerer og hvad der ikke behøver at indgå i den nye haveplanlægning.

Et andet godt tip er at finde inspiration i utraditionelle steder. Hvis du elsker mode så find spændende mønstre der, du kan inkorporere. Elsker du at træne? så indret din have så der er plads til fitness, til de dage du ikke kan nå ned i fitnesscenteret. Hvis du elsker at rejse, så tænk på naturen på din sidste ferie.

Find mere inspiration fra f.eks. rejser her