Tips til at udnytte hus og have til fest

At holde fest kan blive en dyr affære – især hvis der skal lejes lokale. Derfor kan det være en god idé at udnytte sit hjem og holde festen hjemme. Det kan dog hurtigt blive uoverskueligt at planlægge en fest helt fra bunden af. Nedenunder er en huskeliste til, hvad der skal tages stilling til, og hvordan man bedst muligt udnytter hus og have til at holde fest.

Huskeliste til at holde fest derhjemme

Invitationer

Det første der skal tages stilling til før der begyndes på planlægningen af selve festen er hvor mange, der skal inviteres. Hvis du har et budget, er det dog en god idé at finde ud af, hvor meget kuvertprisen er pr. person og tage hensyn til dette når der tages stilling til hvem og hvor mange, der skal inviteres. Husk også at find ud af hvor meget plads du har derhjemme, og om festen skal foregå inde eller ude.

Borde, stole & service

Efter invitationerne er sendt ud, skal der besluttes, hvordan gæsterne skal sidde under middagen. Regn derefter ud hvor mange borde, stole og hvor meget service der skal bruges. Medmindre du selv har nok af dette til alle gæster, skal det højst sandsynligt lejes, så gør dette i god tid, så der er styr på det, og du kan komme videre i planlægningen.

Mad

Maden er noget af det vigtigste til en fest, og her skal du overveje, om du selv vil lave det, eller om du vil bestille det udefra og få det leveret. At få det leveret udefra kan være en rigtig god idé, da man slipper for en masse stress på selve dagen, og fordi alt man skal gøre, er at tage imod maden. Man slipper dermed også for mados is hele huset, når gæsterne ankommer, og man har ordentlig tid til at gøre huset og køkkenet rent og klar til gæster.

Drikkevarer

Til en fest skal der selvfølgelig være drikkevarer, og det er yderst vigtigt, at der ikke bliver for lidt af dette. Glem ikke at tænke på hvor meget der skal købes ind, for at der er nok til en hel aften, og på hvilken slags drikkevarer det skal være, samt hvor stor en variation af drikkevarer der skal være. Køb gerne drikkevarer god tid i forvejen da de fleste af dem kan holde sig i lang tid uden at stå på køl. Under festen skal drikkevarerne holdes kolde, og mange vil sikkert gerne have isterninger i deres drinks. Du kan købe dine isterninger her.

Gør festen mindeværdig

Enhver ønsker, at deres gæster går glade hjem. For at dette skal kunne lykkedes, er det vigtigt, at gæsterne har det godt, og føler sig hjemme fra starten. Du kender dine gæster i forvejen så overvej derfor, hvordan dette bedst muligt kan lade sig gøre. Hvis festen holdes indenfor, er det en god idé at give adgang til haven, så man kan komme udenfor og få noget luft. Sørg også for underholdning og har du eventuelt kælder eller børneværelser til rådighed, er disse steder gode til at sætte spil eller andet underholdning op og for at give gæsterne mere frihed til at bevæge sig rundt.