sne

Fem gode råd til din snerydning

Nu når sommeren nærmer sig sin slutning, er det tid til, at begynde at forberede sig på den nært forstående vintersæson. Denne sæson er også en sæson med sne, og selvom det måske ser meget godt ud følger de kedeligt og triste pligter med snerydning med. Til dette er der her 5 gode tips.

Udstyret

Uanset hvad du vil lave i og omkring din have, så handler det om at gøre det med det rette udstyr. Dette gælder også snerydning. Vælg dit udstyr både efter den pågældende områdes størrelse og mængden af sne der skal fjernes. For at gøre det nemmere for selv, er det en god ide at finde udstyr, der er så let som muligt og passer til din højde, så du heller ikke udsætter dig selv for arbejdsskader. Ved du ikke, hvilket udstyr du skal bruge, så er en sneskovl og en skraber et godt sted at starte.

Placering

Når det så kommer til selve snerydningen, skal du også tænke over, hvor sneen skal placeres når du har skovlet den. Du må ikke lægge det ud på vejen, da den her vil blive et problem for kørsel og for andre mennesker. Det er derfor vigtigt at du vælger et sted, hvor sneen ikke vil være til gene for nogen som helst. 

Metode

Ja det kan godt være at snerydning I teorien lyder meget simpelt, men der er forskellige ting at tænke på. Hvis sneen f.eks. er meget vandig og våd, er det lettest at skubbe sneen væk end at bære den, til hvilket en sneskraber ofte er bedst. Er sneen meget tung, så pas på dig selv og tag små skovlfulde, så du heller ikke knækker dit gode udstyr.

Vedligeholdelse

For at undgå islag og hele tiden at skulle skovle sne, kan du vedligeholde det, ved at sprede grus, sand eller salt ud. Spreder du grus eller sand, skal dette dog fejes sammen og fjernes efter vintersæsonen, så du ikke har store bunker liggende. Det er dog en smule bedre end salt, der kan være til skade for planter.

Undgå hele besværet

Ja det er også en mulighed helt at slippe udenom alt besværet med snerydningen. Du kan nemlig let få ordnet din snerydning, hvis du er villig til at betale dig fra det.  Dette er helt sikkert også bedst, hvis du er gangbesværet eller før har oplevet problemer med snerydningen. Bor du i rækkehus, villakvarter eller lignende, kan i også gå sammen og lave en fælles betaling til snerydning.