ukrudt

Fjern ukrudt: 8 effektive måder at fjerne ukrudt

Sommeren er her, og haver er farvestrålede. Desværre, dine urter og grøntsager er ikke de eneste ting, der elsker denne tid af året. Have angribere, ligesom skovsyre, kløver og crabgrass vokser for stærkt. Her er nogle måder at holde ukrudtet ud af din have uden at ty til grimme kemikalier, som vil skade kvaliteten af ​​dine afgrøder og din jord.

1. Træk dem …

Sikker på det lyder simpelt, men enhver, der har forsøgt at holde op med ukrudt ved at trække dem ved, at det ikke altid så let. For ukrudt tæt på dine urter eller grøntsager i højbede og containere, er det ofte den bedste vej at gå. Det bedste tidspunkt at trække ukrudt er, når jorden er stadig fugtig fra vanding. Træk langsomt fra bunden af ​​ukrudt for at få den bedste chance for at trække en rod ud og sørg for at bruge haven handsker til tornede planter som tidsler.

Du kan indsamle alle de ukrudt, du har trukket, og tilføje dem til din kompost bunke, så de er faktisk bidrager til sundhed i din have. Nogle ukrudt, ligesom mælkebøtter, portulak og minearbejdere Salat er spiselige og kan være absolut lækker. Hvis dette interesserer dig, finde en fouragering vejledning, der blev skrevet for dit område og sikre, at du har positivt identificeret noget før servering det til middag.

2. kvæle dem …

Ligesom de planter, du rent faktisk ønsker i dine havebede, ukrudt har svært ved at overleve uden tilstrækkelig sollys. Du kan dræbe eksisterende ukrudt, forhindre nye i at vokse, og hjælpe med at holde fugt i jorden til de planter, du ønsker, ved hjælp af en lille smule af gamle avis og nogle haven barkflis. Du skal blot dække området med flere lag af store avis strimler (avis er biologisk nedbrydeligt), og derefter sætte nok barkflis oven på papiret for at dække det helt. Hvis nogle stærke ukrudt formår at trænge igennem dit første forsøg, blot tilføje endnu et lag af avis og derefter nogle mere barkflis.

3. Bland op nogle hjemmelavede herbicid ….

Få en god kvalitet sprayflaske og fyld den med 2 c. hvid eddike, ½ c. salt og en lille smule af opvaskemiddel. Sørg for at du blande det op meget godt, så saltet opløses så meget som muligt eller sprayflaske måske få tilstoppet. Vær forsigtig med at bruge dette middel i nærheden af ​​dine havebede, fordi det kunne dræbe din veggies så godt. Hvis du har problemer med sprøjten bliver tilstoppet, kan du også prøve en 50/50 eddike og vand løsning.

4. Skoldning Them …

Næste gang du koger kartofler eller pasta, i stedet for dumping vandet ned i afløbet, hælde det højre ad ukrudt vokser i revner i dit fortov eller terrasse eller langs havegange. Forsøg ikke denne metode med havens bede, da det vil skade kvaliteten af ​​din jord og dræbe noget det rører.

5. Salt Them …

Dette er en anden metode, du har brug for at være meget forsigtig med, og er bedst for områder, hvor du ikke ønsker noget til at vokse igen, nogensinde. Men en simpel drys af salt langs kanterne af din græsplæne, mellem revner i fortovet eller i haven veje vil dræbe ukrudt. Vær dog forsigtig, det efterlader jordens golde og kan skade beton. Ved afslutningen af ​​de sneklædte sæsonen kan du normalt få en temmelig god deal på stensalt, der fungerer fint for dette, men enhver form for salt vil gøre.

6. brænde dem …

Dette er min favorit ukrudt drab metode. Du kan få en propan drevet ukrudt scorcher på de fleste haven butikker (eller bare bruge en håndholdt blow-fakkel, som den slags du ville bruge til at foretage crème brulee). Du behøver ikke at faktisk indstillet ukrudt i brand – faktisk i et område med tørt græs, som kan være temmelig farligt – bare kører en varm flamme over dem normalt vil få dem til at miste alle deres interne fugt, vil de visne op og dø i løbet af få dage.

7. Crowd dem ud …

Til pynt haven områder, kan du bruge lidt af avanceret planlægning for at sikre du får sjældent (eller aldrig) nødt til at trække ukrudt. Du kan gå til din lokale planteskole og finde mange jordvindende planter til skygge og sol, der vil forhindre ukrudt i at få sollys, vand og jord næringsstoffer de har brug for at overleve. Forskere fra Cornell University har identificeret følgende planter som exceptionel på at undertrykke ukrudt:

  • Smaragd blå mos phlox (phlox subulata)
  • Thriller løvefod (Alchemilla mollis)
  • Walkers lav catmint (Nepeta x faasenii)
  • Golden fleece dværg Gyldenris (Solidago sphacelata)
  • Albiflouros krybende timian (thymus praecox)
  • Hermans stolthed falsk Lamium (Lamiastrum galeobdolon)
  • Majestic lilyturf (liriope)

8. Planlægge og Solarize din senge …

Hvis du har nogen tomme haven senge i løbet af sommeren (selv sent forår, hvis du bor i et varmere område), kan du få dem klar til efteråret plantning ved solarisationseffekt dem. Dette vil slippe af med ukrudt, der vokser nu og skære ned på det tal, som vil vokse i den kommende sæson (som Ben Franklin sagde, ”en ounce af forebyggelse er værd en havelåge for at helbrede”). Hvis det gøres ordentligt, kan det også udslette jordbårne sygdomme og mange haven skadedyr. Alt du skal bruge er nogle tynd, klar plast, som du kan finde på mest haven butikker.

Før du begynder, indtil og rive jorden fri for skidt og grave en lille grøft (ca. 8” dyb) omkring